De la masajele limfatice la demachiantul cu vitamina C, tendintele în ingrijirea pielii in 2024

Primăvara este aici, aducând cu ea vreme schimbătoare, jachete de blugi și o concentrare continuă pe wellness. Anul 2024 este dedicat tratamentelor personale, fie că este vorba despre un facial sau cel mai recent masaj.

Dacă vrei să încerci ceva nou, iată câteva tendințe în îngrijirea pielii care au apărut anul acesta, conform chirurgului plastician certificat, Dr. Barry Weintraub. Expertul în îngrijirea pielii din New York împărtășește păreri despre cele mai recente faciale, masaje și proceduri non-chirurgicale.

Pentru început, tratamentul HydraFacial pentru față (sau corp) este din ce în ce mai solicitat. Acest tratament non-invaziv curăță, exfoliază, extrage și hidratează pielea, ajutând la hidratarea acesteia, exact la timp pentru vară. El curăță profund pielea și îmbunătățește hidratarea.

„HydraFacials sunt eficiente pentru că aspiră impuritățile pielii,” a spus Dr. Weintraub. „Apoi, infuzăm pielea cu nutrienți esențiali, necesari chiar la timp pentru vară.”

Dr. Weintraub personalizează fiecare tratament cu seruri care ajută la restaurarea pielii, și acestea pot fi combinate cu un facial cu oxigen (unde un dispozitiv adaugă oxigen presurizat pielii) pentru a restaura țesuturile faciale deteriorate. „Recomand micro-înțeparea cu radiofrecvență dacă vrei să îți întărești fața,” a adăugat el. „Ar putea ajuta la îmbunătățirea texturii și tonului pielii tale.”

O altă tendință în creștere anul acesta este masajul de drenaj limfatic, cunoscut și ca „Lymph DM”. Pe măsură ce trecem de la dieta grea de iarnă la mâncărurile mai ușoare de vară, corpul tinde să rețină umflături. Acest masaj este diferit de masajul tradițional deep tissue. Ajută la țintirea anumitor zone ale corpului, făcându-te să te simți mai puțin umflat. Acest tip de masaj favorizează mișcarea fluidului limfatic și elimină umflăturile în exces. În final, scopul este de a face corpul să pară mai suplu.

„Masajul de drenaj limfatic ajută de obicei pacienții mei postoperatori să scape de umflături excesive, dar recent, mulți pacienți non-chirurgicali îl solicită pentru a elimina balonarea și pentru un aspect foarte tonifiat,” a spus el.

În ceea ce privește îngrijirea pielii, Dr. Weintraub are propria sa linie de produse de îngrijire a pielii, numită BeautyWorks NYC. Pentru primăvară și vară, recomandarea sa de bază este crema sa de protecție solară Physician’s Grade Sun Protection, un produs cu spectru larg SPF 50+ cu vitamina E și squalan natural, un hidratant natural. „Este o cremă de protecție solară de grad medical realizată cu zinc și oxid de fier care protejează împotriva soarelui, precum și împotriva expunerii la lumina albastră de la dispozitivele digitale,” a spus el.

Rutina sa de îngrijire a pielii recomandată depășește protecția solară. Dr. Weintraub sugerează să începi ziua cu un demachiant cu vitamina C, care ar trebui să aibă proprietăți antioxidante. „Ar trebui utilizat prima dată dimineața și seara, înainte de culcare,” spune el.

El recomandă apoi utilizarea unui ser cu gel hialuronic care conține vitaminele B3 și B5, ambele hidratante pentru piele. „Poate fi combinat cu machiaj pentru și mai multă eficacitate,” spune Dr. Weintraub. Pe lângă hidratarea pielii, el recomandă folosirea padurilor sale strălucitoare o dată pe săptămână, de asemenea. „Sunt ca un mini peeling chimic cu acid glicolic și lactic, și pot fi utilizate pe față și corp pentru a exfolia și lumina fără retinol, care face pielea sensibilă la soare,” a spus el.

Și să ai mereu la îndemână cremă de protecție solară. „În general, linia mea de îngrijire medicală a pielii este o combinație personalizată de acizi hialuronici, retinoli, peptide, antioxidanți, acid ferulic, vitaminele E și C și factori de creștere vegetali,” a spus el. „Vitaminele vin în cantități mai mari decât cele disponibile fără prescripție medicală.”