Superyachtul de 400 de picioare lungime, „Kismet”, pleaca in calatoria sa inaugurala

Cel mai nou superyacht care a plecat din șantierul naval Lürssen din Germania se remarcă din multe motive: măsoară 400 de picioare în lungime, costă peste 3 milioane de dolari pe săptămână pentru a fi închiriat și este dotat cu toate luxurile imaginabile (și poate chiar unele pe care nu le poți imagina).

Cu toate acestea, acesta nu este primul superyacht numit Kismet pe care proprietarul echipei Jacksonville Jaguars, Shahid Khan, l-a comandat. De fapt, Kismet-ul anterior al lui Khan este un superyacht de 313 picioare lungime care a găzduit numeroase celebrități de top înainte ca Cecil Wright să-l vândă anul trecut pentru el.

Dar când vine vorba de superyachturi, mai mare este întotdeauna mai bine. Noul Kismet are un design exterior realizat de Nuvolari Lenard și un design interior coordonat de familia Khan împreună cu Reymond Langton Design, ridicând standardul la un nivel superior. De fapt, acest yacht masiv marchează a treia colaborare între Lürssen, Khan și reprezentanții săi de lungă durată, Kyle și Gerry Fultz.

Printre punctele de atracție ale designului exterior se numără prora distinctivă a yachtului, numeroase spații exterioare pentru relaxare și mai multe piscine pentru răcorire. În interior, se remarcă o zonă de intrare cu plan deschis pe două niveluri, decorată cu pereți video expansivi, un cinema Nemo pe puntea inferioară cu un televizor de 150 de inci și o zonă de ședere subacvatică, precum și o zonă de wellness de 7 stele.

Kismet este, de asemenea, echipat cu tehnologie de ultimă oră și sisteme tehnice, inclusiv un tren de propulsie hibrid de ultimă generație care face din Kismet unul dintre cele mai puternice, dar eficiente din punct de vedere energetic superyachturi din lume. Alte inovații, cum ar fi un sistem de recuperare a căldurii în generatoare pentru încălzirea apei din piscine și poziționarea dinamică pentru ancorare electronică în zone sensibile și îndepărtate, sunt exemple ale angajamentului Lürssen pentru sustenabilitate și siguranță.

Peter Lürssen spune: „Cererea proprietarului a fost provocatoare. Cu toate acestea, credem că, cu expertiza noastră tehnică, am îndeplinit dorința și viziunea proprietarului pentru un yacht care va rămâne timpuriu și înaintea timpului său pentru mulți ani de acum încolo. Mulțumirile noastre merg la echipa de proiect Lürssen și la designerii Nuvolari Lenard și Reymond Langton pentru designul și comunicarea excelentă. Mulțumiri speciale merg către echipa experimentată a proprietarului, Kyle și Gerry Fultz.”

Și deoarece Kismet își va petrece primul sezon în Mediterana și este disponibil pentru închiriere prin intermediul Cecil Wright (în loc să fie ascuns pentru un proprietar privat, așa cum sunt multe yachturi de această dimensiune), și tu ai putea experimenta ce înseamnă viața la bordul unuia dintre cele mai mari și mai opulente yachturi din lume, dacă ai câțiva milioane de dolari de cheltuit.