Apple a redus la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera

Apple a redus emisiile sale de gaze cu efect de seră cu peste 55% din 2015, conform Raportului de Progres Mediu din 2024 al companiei, marcând progrese importante către obiectivul Apple 2030 de a deveni neutru din punct de vedere al carbonului pe întregul său lanț valoric până la sfârșitul acestui deceniu. „Dovada angajamentului Apple pentru acțiunea climatică este în progresul nostru: Am redus emisiile la jumătate, în timp ce deservim mai mulți utilizatori decât oricând înainte,” a declarat Lisa Jackson, vicepreședinte al Apple pentru Mediu, Politici și Inițiative Sociale.

Eforturile companiei în inovații în energie curată, eficiență energetică, materiale, îndepărtarea carbonului, gestionarea apei, zero deșeuri și reciclare au contribuit la obiectivul Apple 2030. De exemplu, anul trecut, 56% din cobaltul utilizat în bateriile Apple provenea din surse reciclate, iar pentru prima dată, 24% din litiul utilizat în baterii provenea din surse reciclate certificate. De asemenea, compania a utilizat 100% cupru reciclat în aplicații termice esențiale în iPhone 15 și MacBook Pro de 16 inch.

În ceea ce privește reducerea emisiilor din fabricație, tranziția către electricitatea curată în lanțul de aprovizionare al Apple a condus la majoritatea reducerilor de emisii, programul Apple Supplier Clean Energy susținând acum peste 16,5 gigawați de energie regenerabilă la nivel mondial. În colaborare cu Apple, peste 100 de facilități ale furnizorilor au economisit anul trecut peste 2 miliarde de kilowați-oră de electricitate, evitând astfel aproape 1,7 milioane de tone metrice de emisii de carbon.

Apple a făcut, de asemenea, progrese semnificative în eliminarea plasticului din ambalajele sale, atingând un nou reper cu lansarea primului său ambalaj 100% bazat pe fibre în noua linie de Apple Watch și pentru Apple Vision Pro. Anul trecut, doar 3% din ambalajele produselor expediate de Apple erau din plastic.

În plus, Apple colaborează cu comunitățile pentru a conduce schimbarea, oferind noi granturi organizațiilor care acționează pentru a proteja sănătatea și bunăstarea comunităților lor. De exemplu, în SUA, Apple susține creșterea programului Network for Network Leaders al Justice Outside pentru a promova educația de mediu și justiția ecologică.

Prin parteneriate academice cu instituții precum Universitatea Carnegie Mellon, Apple lucrează, de asemenea, pentru a valorifica puterea inteligenței artificiale, a învățării automate, a roboticii și a automatizării în reciclare, dezvoltând tehnologii noi pentru a avansa în domeniul reciclării electronice.

În drumul său către obiectivul climatic Apple 2030, Apple prioritizează reducerea directă a emisiilor în toate operațiunile sale și în lanțul său de aprovizionare. Pentru emisiile reziduale care sunt dificil de evitat cu soluțiile disponibile astăzi, compania investește în proiecte de carbon de înaltă calitate, bazate pe natură, inclusiv prin intermediul inovatorului său Restore Fund. În parteneriat cu Goldman Sachs și Conservation International, Apple a lansat o nouă fază a Restore Fund cu Climate Asset Management, concentrându-se pe crearea unui portofoliu care combină proiecte de agricultură regenerativă cu proiecte de conservare și restaurare a ecosistemelor. Anul acesta, furnizorii Apple, TSMC și Murata, s-au alăturat celei de-a doua faze a fondului cu angajamente proprii de investiții. Astăzi, Apple anunță primele seturi de proiecte de agricultură regenerativă în care fondul a investit, inclusiv dezvoltarea fermelor de măsline și migdale din Portugalia, o fermă de migdale din Spania și o fermă din Australia care este convertită de la trestie de zahăr la macadamia. Proiectele respectă protocoale stricte pentru a asigura securitatea și eficiența apei și utilizează măsuri dovedite pentru a îmbunătăți calitatea solului și a promova biodiversitatea.

În privința reciclării globale, anul trecut, aproape 12,8 milioane de dispozitive și accesorii au fost trimise la noi proprietari prin AppleCare și programe precum Apple Trade In — mai mult decât oricând înainte. Până astăzi, iPhone 7 încă oferă valoare pentru Trade In. Apple va recicla responsabil produsele care nu mai au valoare și va recupera materialele valoroase din interior pentru ca acestea să fie refolosite în produse viitoare. De la reambalarea dispozitivelor vechi pentru a fi trimise înapoi la Apple, la organizarea unei campanii de colectare sau pur și simplu dând un iPhone vechi unui membru al familiei, există multe moduri prin care clienții pot contribui la obiectivele de mediu ale Apple. Clienții pot lăsa dispozitivele Apple folosite la orice locație Apple Store sau accesând apple.com/recycle.

Celebrând Ziua Pământului cu educație și acțiune, Apple oferă oportunități utilizatorilor să se educe despre schimbările climatice și alte probleme de mediu, să ia măsuri semnificative în comunitățile lor și să sărbătorească Ziua Pământului. Pe 22 aprilie, utilizatorii de Apple Watch pot câștiga un premiu ediție limitată completând orice antrenament de cel puțin 30 de minute. Clienții pot participa, de asemenea, la programările Today at Apple care prezintă lideri de mediu și organizații vizionare în locații selectate Apple Store din întreaga lume. În toate magazinele, Apple Retail va găzdui de asemenea un Pop-Up Studio intitulat Photograph Earth Like a Pro on iPhone, demonstrând caracteristici precum fotografia macro și altele pe iPhone 15. În acest an, Apple va colabora din nou cu Dolores Huerta, avocat pentru justiție socială și fondator al Dolores Huerta Foundation, ca parte a seriei de învățare Challenge for Change. Participanții de toate vârstele pot participa la provocarea Create a Better World Through Environmental Justice, care oferă ghiduri de discuție provocatoare. De asemenea, o nouă resursă — 30 de Activități Creative pentru a Ajuta Mediul — este concepută pentru a inspira noi moduri pentru oameni de a lua măsuri în comunitățile lor.

În Ziua Pământului și în fiecare zi, Apple este angajată să acționeze pentru a proteja planeta și să inspire pe alții — inclusiv clienții Apple — să facă același lucru.