O calatorie in lumea colorata a Impresionismului Deschis: Erin Hanson x Magazinul de Arta Samsung

Erin Hanson, cunoscută pentru stilul său vibrant numit „Impresionism Deschis”, a discutat recent despre influența tehnologiei în artă și despre parteneriatul său de lungă durată cu Saatchi Art, care face posibilă expunerea lucrărilor sale în Samsung Art Store. Seminarul a avut loc în cadrul unui interviu oferit pentru Samsung Newsroom, unde Hanson a împărtășit detalii despre inspirația pe care i-o oferă peisajele naturale și cum tehnologia începe să estompeze granițele între arta fizică și cea digitală.

Erin Hanson a început să picteze de la vârsta de 8 ani, fiind atrasă în mod constant de uleiuri, mediu preferat de marii maeștri ai picturii. Stilul său, „Impresionismul Deschis”, a fost definit după ce a realizat aproximativ 400 de picturi, concentrându-se pe culoare, lumină și frumusețea peisajelor în aer liber. Lucrările sale sunt inspirate de locuri precum canioanele din Nevada și Utah, precum și de coasta Pacificului și regiunile viticole din California.

Unul dintre tablourile sale preferate, „Coastal Poppies II”, inspirat de peisajele de coastă din California, este apreciat de utilizatorii dispozitivului The Frame de la Samsung. Hanson apreciază modul în care The Frame reproduce culorile vibrante ale lucrărilor sale și permite utilizatorilor să experimenteze textura și ritmul lucrărilor sale, care sunt greu de observat pe dispozitive mai mici.

Erin Hanson vede tehnologia ca un instrument tot mai important în lumea artei, anticipând că inovatorii tehnici vor continua să găsească noi moduri de a crea și de a împărtăși arta. Visează să creeze o experiență imersivă Erin Hanson, unde oamenii pot „păși” în picturile sale și să fie înconjurați de imagini în mișcare ale lucrărilor sale, într-un mediu digital.

În ceea ce privește proiectele viitoare, Hanson plănuiește să călătorească în Franța pentru a urma pașii impresioniștilor și să viziteze locațiile pictate celebre din Paris, urmând Sena până în Arles și Le Havre din sudul Franței. Va vizita și locul unde Van Gogh a pictat „Noaptea Înstelată” și grădinile faimoase pictate de Monet. Inspirată de această călătorie, plănuiește să creeze o colecție de lucrări inspirate din Franța, în omagiu aniversării a 150 de ani de la prima expoziție impresionistă.


Erin Hanson este entuziasmată de potențialul acestei călătorii de a se imersa în peisajele care au inspirat unii dintre cei mai mari artiști impresioniști. Experiența de a călători pe urmele lor îi va permite să aducă o nouă dimensiune și profunzime lucrărilor sale, pe care speră să le împărtășească cu admiratorii și colecționarii ei prin intermediul noilor sale creații. Acest proiect nu numai că marchează un moment important în cariera ei, dar reprezintă și o conexiune profundă cu istoria artei, revitalizându-i inspirația și pasiunea pentru impresionism.

Explorând locurile istorice, Erin Hanson intenționează să captureze esența luminii și culorii care au fascinat impresioniștii, aducând aceste elemente în stilul său distinct de Impresionism Deschis. Astfel, lucrările create în urma acestei experiențe vor oferi o fereastră către viziunea sa unică asupra peisajelor și scenelor care au inspirat generații de artiști.

Prin colaborarea cu Saatchi Art și expunerea în Samsung Art Store, Erin Hanson își extinde accesibilitatea lucrărilor sale, permițând o audiență globală să experimenteze și să aprecieze arta sa. Utilizarea tehnologiei nu doar că sporește vizibilitatea lucrărilor sale, dar oferă și posibilitatea de a experimenta arta în moduri noi și inovatoare, cum ar fi prin afișarea pe The Frame, unde arta devine parte din viața de zi cu zi a oamenilor.

Așadar, prin tehnologie și călătorii creative, Erin Hanson continuă să inoveze și să inspire, aducând frumusețea lumii naturale și a impresionismului mai aproape de oamenii din întreaga lume. Aceasta abordare nu doar că menține relevanța artei tradiționale în era digitală, dar deschide și noi căi pentru aprecierea și înțelegerea artei în contextul contemporan.