Nou film 'Stapanul Inelelor' va aparea in 2026

Echipa premiată cu Oscar care a stat în spatele blockbusterelor de aproape 6 miliarde de dolari „Stăpânul Inelelor” și trilogiile „Hobbitul” se reunesc pentru a produce două noi filme.

Primul dintre aceste noi proiecte, conduse de Sir Peter Jackson, Fran Walsh și Philippa Boyens, poartă titlul provizoriu „Stăpânul Inelelor: Vânătoarea lui Gollum”, a anunțat joi Warner Bros. Discovery. Filmul va fi regizat de Andy Serkis, un veteran al „LOTR”. Walsh și Boyens vor scrie scenariul, împreună cu Phoebe Gittins și Arty Papageorgiou.

„Da, Prețiosul”, a declarat Serkis, care a interpretat personajul Gollum din „LOTR”. „A venit din nou timpul să ne aventurăm în necunoscut cu dragii mei prieteni, extraordinarii și incomparabilii gardieni ai Pământului de Mijloc, Peter, Fran și Philippa.”

„Este o onoare și un privilegiu să călătorim din nou în Pământul de Mijloc alături de bunul nostru prieten și colaborator, Andy Serkis, care are încă treburi neterminate cu acel Mirositor – Gollum!”, au declarat într-o declarație comună Jackson, Walsh și Boyens. „Ca fani pe viață ai vastului mit al Profesorului Tolkien, suntem mândri să colaborăm cu Mike De Luca, Pam Abdy și întreaga echipă de la Warner Bros. pentru o altă aventură epică!”

Filmele vor fi lansate de Warner Bros. Pictures și New Line Cinema. Warner Bros. este deținută de compania mamă a CNN.

Jackson a făcut istorie cu trilogia „Stăpânul Inelelor”, fiind prima persoană care a regizat trei filme majore simultan.

„Frăția Inelului”, „Cele Două Turnuri” și „Întoarcerea Regelui” au fost nominalizate la multiple premii, inclusiv Oscaruri, Globuri de Aur și BAFTA.

Serkis a fost regizor secundar în trilogia „Hobbitul” a lui Jackson și a regizat filmul din 2021 „Venom: Să fie carnagiu”.