Bresa din orasul Wichita revendicata de grupul de ransomware LockBit

LockBit ransomware gang a recunoscut că este responsabil pentru un atac cibernetic perturbator împotriva orașului Wichita, care a forțat autoritățile orașului să închidă sistemele lor IT folosite pentru plată online, inclusiv pentru amenzi la tribunal, facturi de apă și transport public.

Wichita, Kansas, este cel mai mare oraș din stat, având o populație de aproape 400.000 de locuitori. Este un important centru cultural, economic și de transport în regiune și găzduiește mai multe fabrici de avioane.

Duminică trecută, pe 5 mai 2024, autoritățile orașului au anunțat că se confruntă cu un atac cibernetic perturbator după ce ransomware-ul a criptat părți ale rețelei lor.

Pentru a limita daunele și a opri răspândirea atacului, specialiștii IT ai orașului au închis computerele folosite în serviciile online.

„Această decizie nu a fost luată ușor, dar a fost necesară pentru a ne asigura că sistemele sunt verificate în siguranță înainte de a fi reluate”, a menționat anunțul.

Mai devreme astăzi, grupul de ransomware LockBit a adăugat Wichita pe portalul lor de extorcare, amenințând că vor publica toate fișierele furate pe site până la 15 mai 2024, dacă orașul nu plătește răscumpărarea.